Evenemang - Retreat - Workshops 

Countryside retreat - 2024

YOGA OCH RIDNING

I samarbete med Fornhaga islandshästar kommer vi bjuda in till ett fantastiskt retreat i Sandviken - Blekinge.
Helgen kommer bjuda på flera olika yoga- meditationspass, vacker natur, vegansk matlagning, ridning på islandshäst, musik, kanske ett dopp i havet, skratt, reflektion, värmande eld och förmodligen lite träningsvärk.

Skärgårdsretreat på Tjärö - 17-18 aug

YOGA, AVSLAPPNING, KOBBAR OCH SKÄR

Tjärö, en av Blekinges vackraste öar. Ön är ett naturreservat med en fantastisk natur som i sig har läkande egenskaper. Följ med oss på denna magiska resa där vi kommer fokusera på balans inifrån och ut. Yoga, meditation och gemenskap kan vara fantastiska verktyg för både inspiration och återhämtning. 

Yogaresa med Liv och Lotus 

Vill du hänga med på en oförglömlig yogaresa till Blue Sea Holiday Village - Afandou, Rhodos  den 5-12 oktober 2024? 

Hotellet vi ska bo på är ett all inclusive hotell med härlig hälsobar, smaskiga buffer, glass och crepes. Hotellet är stilrent och vackert med flera drömmig pooler och endast 300 m till havet. Till centrum kan man ta en promenad eller taxi, avståndet är 2 km. Vi kommer yoga dagligen, antingen en mjuk vinyasaklass, yinyoga eller harmoniskyoga. Yogan ska passa ALLA. Det finns en SPA anläggning om är sugen på att boka in sig på en massage (ingår ej i priset)

Pris: 11 399 kr med del i dubbelrum ink flyg, transfer all inclusive, alla yogaklasser m.m

Yoga Marathon - Kristianstad 5 maj -24 kl 09.00-14.15

En dag fylld med olika typer av yoga och meditation.
Bl.a bjuds det på vinyasyoga, yinyoga, trummeditation, rawfood fika m.m

09.00: Vinyasayoga
10.15: Pigg yogafika
10.45: Yinyoga
12.00: Lunch
13.15: Antigravityyoga

För att läsa mer och boka, klicka här.

Happy hips 

En workshop med fokus på höfter. Unna dig en riktig kärleksförklaring till dina höfter med dynamiska sekvenser som mjukar upp och stärker området kring dina höfter. Vi avslutar med yinpositioner och trummeditation. Vi kommer gå in ett antal höftöppnande yoga positioner för att lösa upp och frigöra eventuella blockeringar och spänningar. I höfterna lagras mycket spänningar, fysiskt såväl som mentalt och känslomässigt. Höftöppnare kan mildra värk i exempelvis ryggen, knän, släppa mentala blockeringar och ge en känsla av lätthet och glädje.

Anmäl här

Inversion

En workshop som vänder dig upp och ner.

Passar alla nivåer, man anpassar efter sina förutsättningar.
Med Inversions menas positioner där du har huvudet lägre än hjärtat. Några exempel på det är plogen, huvudstående, skulderstående, nedåtgåendehund, halvmånen, handstående, skorpinjonen mfl
Fördelar med inversion är att man vänder blodflödet, ökar cirkulationen, skapar utrensning då lymfan lättare kan röra sig genom kroppen. Eftersom man ökar blodtillströmning i huvudet är det energigivande och det skänker också avslappning. Styrka, balans, ödmjukhet och självförtroende ökar. Sedan är inversions fantastiskt kul, lekfullt och skapar nya perspektiv.

Anmäl här

Joy of Backbending

En workshop som leder oss in i ett antal bakåtböjningar som anpassas till var och ens förutsättningar. Det finns många anledningar till att praktisera backbends, bland annat stimulerar det energiflödet längs med ryggraden och likaså vid hjärtat och ut i hela kroppen.
Det sägs också kunna påverka depression och ha upplyftande effekt. När man jobbar med backbends jobbar man också med att öppna upp vid bröst och hjärtregionen, vilket kan också mentalt öppna upp ny vägar. Man stimulerar även sköldskörtel och hypofysen i många av dessa positioner. Utöver detta ger man kroppen en djup stretch och bygger upp styrka. Att träna bakåtböjningar kan ge dig kraft och mod att gå emot rädslor och följa ditt hjärtas röst.

Yogavandring - Kjugekull

Vi möts upp på Kjugekull naturreservat. Kjugekull är en urbergsknalle vid Ivösjöns strand. På Kjugekull finns jättegrytor och fornlämningar som är mer än 75 miljoner år gamla.
Vi inleder med en mindfulwalk för att land i oss själva och ta in omgivningen.
Därefter blir det är mjukt flödande yogapassi vacker omgivning.

Vi gör sedan upp en eld och lagar mat tillsammans som vi äter i gemenskap.
Vi avslutar med en trummeditation. 

Armbalans

En rolig och utmanande workshop.
Vi går igenom grundtekniker för armbalanser - däribland bålstyrka, "alignment" och fokuspunkter för ögonen (dristhi), andning och kroppslås (bandha). Vi leker med positioner såsom Bhujapidasana, Bakasana, Pincha Mayurasana, astavakrasana, handstående, samt lite annat smått och gott.
Armbalanser kan få oss att känna oss fria, och lära oss om vår inneboende styrka , lekfullhet, och mod.

Garanterat en energigivande och rolig yogaworkshop.

Ayurveda.

En workshop inriktad på ayurveda och yoga.
Vi kommer prata lite om ayurveda och de tre doshorna (kroppstyperna) vata, pitta och kapha. Därefter kommer vi ha en genomgång av 3 olika yoga program riktat till var och en av de tre doshorna. 

Yoga programmen får man sedan med sig hem så man kan komma igång med sin egen praktik. Workshopen handlar om balans och inre glädje.
Alla är välkomna.