YogaKlasser

PTYoga
PT yoga innebär personlig träning i yoga. Yoga på tu man hand med läraren.  Det spelar ingen roll vare sig du är nybörjare eller erfaren, gammal eller ung, smidig eller stel. Det enda du behöver är en önskan om att utveckla ditt yogautövande. På en PT klass har du möjlighet att anpassa yogan efter just dina önskningar, behov och förutsättningar.
Investering. 600kr - 60min, 800kr - 90min
OBS. Priserna gäller i Sölvesborg, avgift tillkommer på annan ort.

Vinyasa Yoga
Med vinyasa menas att man synkroniserar andning med rörelse. En vinyasaklass och dess posistioner kan se olika ut från gång till gång, men vi håller alltid ett jämnt flöde och anpassar rörelsen till våra individuella kroppar.
-Passar alla som vill utmana kroppen och sinnet.

Ashtanga mix
En kraftfull, dynamisk yoga som utmanar kroppen fysiskt och mentalt. Här har vi primaryserien som grund men har också en fot utanför traditionen. Med glimten i ögat möter vi oss själva på ett lekfullt sätt.
-Passar alla som vill utmana kroppen och sinnet.

Yin Yoga
En yogastil som är återhämtande och terapeutisk. Det handlar om att ge sig hän och släppa taget, man stannar i varje position 3-5min och fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna.
- Passar de flesta.

Harmonisk Yoga
Yoga i ett lugnt tempo, som  mestadels utgår från sittande eller liggande. Vi fokuserar på andning men utmanar även kroppen för att bygga styrka och flexibiltet.
-Passar de flesta.

Rehab Yoga
Fokus på andning och närvaro, mjuka rörelser för att väcka upp kroppen och börja bygga upp från grunden. Man kan sitta på yogamattan eller på en stol.
-Passar de flesta.

Stolsyoga
Här har vi stolen som ett redskap och utöverar både stående och sittande positioner. Vi tränar på balans, stärker och stretchar kroppen. Vi väver ihop närvaro,andning och rörelse.
-Passar de flesta.

Yogabas
I denna klass utgår vi från sittande och liggande postitoner, men utforskar även några stående övningar. Varje klass avslutas med avslappnig. Vi yogar i lugnt tempo och kombinerar rörelse med andningen.
-Passar de flesta.

Barnyoga
I barnyoga får barnen röra på sig, leka, vara kreativa och lära sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att må bättre i vardagen. Barnyoga är en prestationsfri zon. Det är en tillåtande plats där barnens välbefinnande ökar genom att de får leka, lära, lyssna och vara precis som de är.

AquaYoga
Yoga i vatten, i uppvärmd bassäng vi utför ett skönt yoga pass med fokus på andning och kroppsmedvetenhet.
-Passar de flesta.

YOGA SCHEMA - se här

Yoga för företag
Önskar ni hyra in våra tjänster till er arbetsplats eller ert evenemang så går det jättebra. Vi skräddarsyr det som ni önskar.
Kontakta oss för en offert. Exempel på tidigare kunder läs här

Fördelar med Yoga.
- Ökar syresättningen i kroppen

- Stärker och stretchar ut muskler och leder

- Reducerar stress

- Skapar energi och livskraft

- Förbättrar immunförsvaret

- Skapar fokus och koncentration

- Ökar flexibilitet i både kropp och sinne

- Förbättrar uthålligheten

- Skapar kroppskännedom

- Verkar avslappnande och balanserande

-  Främjar Jämnare humör och kontakt med känslor

- Ökar välmående

Kort om Yoga

Yoga har sitt ursprung i Indien och är en vetenskap för att skapa harmoni mellan kropp, sinne och själ. Ordet yoga kommer från verbet ”yuj” på sanskrit, som betyder ”att förena”. Tanken är att man förenar kroppen, sinnet och på ett högre plan sitt medvetande med det universella medvetandet.
Yoga kombinerar fysiska rörelser med andning och meditationstekniker för att skapa fysisk och psykisk hälsa. Med hjälp av yoga kan du skapa en förhöjd nivå av självinsikt och medvetenhet. 

Yogaställningarna (asanas) utformades för att vitalisera och balansera kroppen och dess funktioner. Andningstekniken (pranayama) bygger på konceptet att andningen är källan till liv och energi (prana) i kroppen. Med hjälp av yogaställningar och andning kan vi uppnå ett balanserat sinne och en stark kropp.
Asanas och pranayama är också viktiga för att förbereda kropp och sinne för meditation.

Genom yoga lär vi oss att fokusera på nuet och får redskap som gör att vi lättare kan hantera vardagens stress och påfrestningar.
Yoga är ett livslångt åtagande som inte fokuserar på mål och resultat, utan snarare på att uppleva en resa mot inre frid och frihet.