workshops

Yoga Marathon 23 Jan 2021, Kristianstad 09.00-14.15

09.00 Vi inleder med en kort intentionsmeditation för dagen och därefter ett mjukt flödande vinyasa yoga med fokus på elementet eld
Vinyasa yoga med fokus på att väcka kroppen till liv och skapa glöd, energi och livskraft till både kropp och sinne.
10.15 Bjuds det på  Pigg Yoga fika
Du serveras en guldsmootihe med saffran som är en fantastisk energikälla.Till den goda smoothien serveras du också en god rawfood kaka.
10.45 yinyoga med fokus på elementet jord
Ett grundande yoga pass där vi stannar i varje position 3-5min. Fokus på att vila. lösa upp och närvara i stunden.
12.00 vi går ut och äter lunch (ingår ej) eller kan du också ta med lunch.
13.00 Up side down (ät ingen förstor lunch)
Vi testar på lite olika upp och nervända positioner, efter egen förmåga.
13.45 Yoga nidra och trummeditation
Yoga nidra är en guidad djupavslappning. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. 
Här efter avslutar vi dagen.


Happy Hips 13 Mars 2021, Kristianstad 12.00-13.30
En workshop med fokus på höfter. Unna dig en riktig kärleksförklaring till dina höfter med  dynamiska sekvenser som mjukar upp och stärker området kring dina höfter. Vi kommer gå in ett antal höftöppnande yoga positioner för att lösa upp och frigöra eventuella blockeringar och spänningar. I höfterna lagras mycket spänningar, fysiskt såväl som mentalt och känslomässigt. Höftöppnare kan mildra värk i exempelvis ryggen, knän, släppa mentala blockeringar och ge en känsla av lätthet och glädje


Inversions 17 April 2021, Kristianstad 12.00-13.30
En workshop som vänder dig upp och ner…
Passar alla nivåer, man anpassar efter sina förutsättningar.
Med Inversions menas positioner där du har huvudet lägre än hjärtat. Några exempel på det är plogen, huvudstående, skulderstående, nedåtgåendehund, halvmånen, handstående, skorpinjonen mfl
Fördelar med inversion är att man vänder blodflödet, ökar cirkulationen, skapar utrensning då lymfan lättare kan röra sig genom kroppen. Eftersom man ökar blodtillströmning i huvudet är det energigivande och det skänker också avslappning. Styrka, balans, ödmjukhet och självförtroende ökar. Sedan är inversions fantastiskt kul, lekfullt och skapar nya perspektiv.


Joy of Backbending
Vi kommer inleda med förberedelser för att ta oss in i ryggöppnande positioner. Detta gör vi med Solhälsningar, stående positioner och med fokus att stärka upp sacrum, mag- och rygg region, på så vis ta vägen mot säkra bakåtböjningar och bröstöppnande positioner.
Där efter kommer vi gå in i ett antal bakåtböjningar som anpassas till förutsättningar var och en har.
Det finns många anledningar till att praktisera backbends, bland annat stimulerar det energiflödet längs med ryggraden och likaså vid hjärtat och ut i hela kroppen.
Det sägs också kunna påverka depression och ha upplyftande effekt. När man jobbar med backbends jobbar man också med att öppna upp vid bröst och hjärtregionen, vilket kan också mentalt öppna upp ny vägar. Man stimulerar även sköldskörtel och hypofysen i många av dessa positioner. Utöver detta ger man kroppen en djup stretch och bygger upp styrka. Att träna bakåtböjningar kan ge dig kraft och mod att gå emot rädslor och följa ditt hjärtas röst.

Armbalans 
En rolig och utmanande workshop. 
Vi går igenom grundtekniker för armbalanser – däribland bålstyrka, ”alignment” och fokuspunkter för ögonen (dristhi), andning och kroppslås (bandha). Vi leker med positioner såsom Bhujapidasana, Bakasana, Pincha Mayurasana, astavakrasana, handstående, samt lite annat smått och gott.
Armbalanser kan få oss att känna oss fria, och lära oss om vår inneboende styrka , lekfullhet, och mod.
Garanterat en energigivande och rolig yogaworkshop


Ayurveda.
En  workshop inriktad på ayurveda och yoga.
Vi kommer prata lite om ayurveda och de tre doshorna (kroppstyperna) vata, pitta och kapha. Därefter kommer vi ha en genomgång av 3 olika yogaprogram riktat till var och en av de tre doshorna. Programmen får man sedan med sig hem så man kan komma igång med sin egen praktik. Workshopen handlar om balans och inre glädje. Alla är välkomna. Läs mer om Ayurveda under fliken massage.