Yoga marathon 18 Augusti 2019

Kicka igång efter semestern med ett yoga marathon.

Vi kommer att hålla till vid Nytorpet i Asarum. Det är en fantastisk plats intill skog och sjö med härlig energi.
Denna dagen är för alla yoga intreserade, från nybörjare till mer erfaren yogi. 

Detta marathon är inget du behöver träna inför, kom som du är och utforska kropp och sinne.

Dagens program (10.00-13.30/14.00)
- 10.00 samling, skapa en intuition för dagen.

- 10.15 ( 60min) Vinyasa med fokus på bröstöpnnare.

Att praktisera bröstöppnare motverkar spänningar i bröst och bröstrygg som man lätt kan få av kontorsarbete, stress m.m. Genom att lyfta ditt hjärta, flytta axlarna bakåt och förlänga framsidan och baksidan av kroppen, minskar du ryggont och skuldra täthet, samtidigt som du ger energi och livskraft till både kropp och sinne.

11.15 (60min) Yin yoga med fokus på höfterna. 
I höfterna sitter ofta mycket spänningar, då vi har en förmåg att lagra obearbetad trauma och andra händelser just där.  Höftöppnare kan hjälpa dig att lösa upp gamla spänningar och även lindra ryggbesvär och förbättra cirkulationen i benen. Enligt yogafilosofin kan både känslomässiga, fysiska och mentala spänningar lagras i området runt höft. Så det känns som en god ide att rensa där regelbundet.

 - 12.15 Yoga fika.
Du serveras en grönsmootihe som är en fantastisk energikälla, det ger en balanserad försörjning av energi som också ger dig en längre uthållighet. Till den goda smoothien  serveras du också en god rawfood kaka.

- 12.45 ( 30min) Yoga Nidra med trummedtiation.
Yoga nidra är en guidad djupavslappning. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. 

- 13.15 Bastu och bad (För de som vill)
Bastubad kan förlänga livet visar en finsk forskning. Det visade att kroppstemperatur ökade med två grader, blodtrycket sänktes och blodkärlen blev mer elastiska än tidigare. Även hjärtfrekvensen ökade och då på samma sätt som under medel-intensiv träning.
Att sedan ta ett uppfriskande bad efteråt ger endorfin kick och ökar enrgiflödet i hela kroppen.

Pris för detta evenemang- 750kr
Vid anmälan betalas hela beloppet.

(Vid avbokning ges 75 % av beloppet tillbaka. Dock måste avbokning ske senast 2veckor innan marathon, annars ingen återbetalning.)