Puerto de Sóller Yogaretreat 18-25 Maj

Följ med på en härlig Yogavecka till Puerto de sóller som ligger på Mallorcas västkust. Här kan du njuta av havet, bergen, stranden och vinden. Under veckan kommer vi yoga/meditera/filosofera morgon och kväll. Strax nedanför hotellet finns en mysig strand där vi kommer förlägga vår yoga praktik. Vi kommer vara ute och yoga hela veckan och ta del av naturens element och krafter. Så  glöm ej att klä dig efter väder. Om det skulle regna någon dag söker vi skydd på ett mysigt hak och dyker in i den yogiska filosofins värld. Under veckan bjuds du även på två vandringar, en upp i bergen till  den magiska fyren och en vandring till staden Sóller, där du kan shoppa och ätea en god lunch. På kvällarna samlas vi på hotellets restaurang för att avnjuta en 3 rätters middag tillagade på färska lokala produkter.

Hotellet.
Vi kommer bo på Hotel Citric. Boendet ligger 1 minuts promenad från stranden. Hotel Citric Sóller ligger precis vid havet och har utsikt över Sóllers hamn och Tramuntanabergen. Hotellets rum är ljusa och de flesta har utsikt över havet eller bergen.
Från Citric Sóller är det bara 100 meter till närmaste strand, medan Port de Sóllers centrum ligger 700m bort. I området kan du ägna dig åt vattensporter, vandring, bad eller cykling.
Hotellets rum är funktionella och modernt inredda. Samtliga har ett eget badrum.
Du kan välja bland många olika drycker i Citrics bar, som har en stor terrass med underbar utsikt. Här finns också en rymlig lounge. 

Palma ligger 32 km bort, och till Palma de Mallorcas flygplats är det en 40-minuters bilresa. 

Puerto de sóller
Puerto de Soller är ett stillsamt resmål på Mallorcas västkust. Området ligger i ett vackert landskap med Tramuntanabergen, Medelhavskusten och fruktodlingar. Eftersom Puerto de Soller ligger i väst, kan man även njuta av vackra solnedgångar på kvällen. Puerto de Soller ligger i en skyddad bukt. I bukten finns två mindre sandstränder och i den norra delen ligger en småbåtshamn med fiskebåtar och lyxiga fritidsbåtar. Vid hamnen och bakom strandpromenaden finns de flesta restaurangerna och caféerna.

Rekomenderar!
Dags utflykt till Palma med brömda Sollér tåget för en dag att utforska staden. Under tågresan bjuds man på fantastiska utsikter över bergen, havet och landsbygen. Vid hemfärden kan man åka tåg, buss eller taxi.

Att göra i Palma
Gamla Stan - Charmig atmosfär och vacker arkitektur.
Området sträcker sig från katedralen i söder till Placa Cort i norr. Det är ett lugnt område med charmiga smala, slingrande kullerstensgator och små vackra torg. Här kan man välja att bara promenera runt och njuta av den trevliga atmosfären eller så kan man besöka gallerier, museet eller någon av alla charmiga restauranger, kaféer och barer. I gamlastan finns även många vackra kyrkor och andra äldre byggnader att studera.

Ta en glass - Mitt i gamla stan på Calle Can Sanc 10 ligger Palmas äldsta café Ca’n Joan De S’aigo med anor från 1700-talet. Här har tiden stått stilla och inredningen är oerhört charmig med gamla möbler och kakel på väggarna. Slå dig ner och ta in atmosfären och njut av en glass eller ett glas orxata, den populära mandelmjölken på Mallorca.

Katedralen - En välkänd vy över Mallorca är den stora gotiska katedralen La Seu som är byggd på 1300-talet. Oerhört pampig står den vid Palmas hamninlopp och på kvällen är den vackert belyst. Gå in i katedralen och beundra dess vackra inredning och fönster.
Shopping - På gatorna Avinguda Jaume III, Passeig des Born samt Pl. Rei Joan Carles I hittar du de flesta kedjor. 

Shoppa - Populära gator med många stora kedjebutiker är Passeig des Born (Zara, Zara Home, Mango, Louis Vuitton, HM mm) och Av. de Jaume III med bland annat det populära varuhuset El Corte Inglés (missa inte den härliga matavdelningen i källarplanet).  Sindicatoär en annan gata med flera spanska lågpriskedjor (Stradivarius, Pull and Bear och Berska). Sen finns det ju oerhört många härliga butiker i gamla stan, bland annat en hel del skoaffärer.

Tillval
SUP - Standing up paddle board.
Detta är för de som vill! Vi hyr en varsin bräda (på egen bekostnad) och ger oss ut på havet för att balansera, paddla och leka i vattnet. Det är super kul!

loading...

Preliminärt Program
Dag 1 ( 18 Maj)
ca:13.00 Gemensam transfer från Palma flygplats med lokal buss och byte vid Placa Espanya. Från Puerto de sóller buss hållplats till hotellet är det ca 15 min promenad. (Taxi på egen bekostnad)
ca 14.30 Installation i rummen.
18.00 Välkomstceremoni och ett jordande yogapass
20.00 3 rätter middag på hotellet.

Dag 2 ( 19 Maj)
07.30 Good morning Yoga, Light flow.
09.00 Frukost
Egentid
18.00 Yoga/meditation
20.00 3 rätters middag på hotellet

Dag 3 (20 Maj)
07.30 Yoga med fokus på höftöppnare
09.00 Frukost
ca 11.00 Vandring - fyren (ca 3 timmar)
18.30 Yoga/meditation
20.00 3 rätters middag på hotellet

Dag 4 (21 Maj)
07.30 Yoga - Enter your spine.
09.00 Frukost
Egen tid
18.00 Yoga/meditation
20.00 3 rätters middag på hotellet

Dag 5 (22 Maj)
07.30 Yoga - Light flow
09.00 Frukost
Egen tid (Tillval - SUP)
18.00 Yoga/meditation
20.00 3 rätters middag på hotellet

Dag 6 (23 Maj)
07.30 YinYoga
09.00 Frukost
Egentid ( TIPS! Marknad i Puerto de sóller)
18.00 Yoga/meditation
20.00 3 rätters middag på hotellet

Dag 7 (24 Maj)
07.30 Yoga - Abdominal power
09.00 Frukost
ca 11.00 Vandring till Sóller centrum
18.00 Yoga/meditation
20.00 3 rätter middag på hotellet

Dag 8 (25 Maj)
07.30 Yoga -  Light flow - Closing up cirkel.
09.00 Frukost
Packa ihop, checka ut och åka till flygplatsen.

Egen tid
Passa på att ge dig själv tid att koppla av. Sola, bada, vila eller läs en bok. Du kan även boka en massage till självkostnads pris.
Är du sugen på mer äventyr finns det trampbåtar att hyra, fler vandringsleder att utforska eller varför inte ta en dags tur till Palma..

Resan Inkluderat
- 7 nätter i delat dubbelrum på Hotel Citric
- Gemensam transfer med lokal buss vid ankomst.  
- Halvpension (Frukost och 3 rätters middag)
- 14st Yoga- mediationspass
-  En dag med vandring i bergen runt Puerto de Sóller
-  Vandring till Sóller centrum för att utforska staden
- Delat dubbelrum 9 500 SEK 
- Enkelrum mot tillägg. 

Ej Inkluderat
- Flyg
- Taxi
- Lunch
- Övriga aktiviteter och tillval

Frågor ang yoga och resmål? Hör av dig till
livochlotus@hotmail.com
eller ring 0734042367

Bokning via Inshap Travel
mallorca-rebecka-magnusson-yoga-retreat