Countryside retreat - Yoga och ridning.
Datum : 19-20 juni samt 28-29 aug.

Ett retreat som utlovar välbefinnande, gemenskap, äventyr och god mat.
Vi kommer hålla till på Fornhaga gård som ligger i Sandviken- Blekinge. Fornhaga är en mysig gård som är belägen ute på landet med havet som granne. 

Helgen kommer bjuda på flera olika yoga- meditationspass, vacker natur, vegansk matlagningskurs, ridning på islandshäst, musik, kanske ett dopp i havet, skratt, reflektion, värmande eld och förmodligen lite träningsvärk.
loading...

Detta ingår:

  • Fyra yoga- meditationsklasser guidade av Rebecka Magnusson, erfaren yogalärare som undervisat i över 10år.
  • Två ridturer på trevliga välutbildade islandshästar, coachade av erfarna och kunniga Camilla Persson
  • Vegansk matlagning med kocken Amanda Besedes som tidigare drivit egen food truck.
  • Musik och trumcirkel med sing and songwriter Mikael Ela-Vinda.
  • Alla måltider, allt lagade på närodlat av bästa kvalité
  • Boende i eget tält omgivet av fantastisk natur (man kan också köpa till sängplats) 


Erfarenhet: 

Ingen erfarenhet krävs varken för yoga eller ridning.    

Om platsen:

'Fornhaga islandshästar' gården med historiska anor I Sandviken, tillhör staden Sölvesborg. Sandviken ligger strax utanför på Listerlandet och har rullstensåsar med härliga bokskogar och havet som sin närmaste granne på flera sidor. Vit sandstrand sträcker sig i viken där många njuter av sol, bad, kitesurf och rekreation.

Pris för helgen: 2950kr (+300kr för sängplats)
Anmälningsavgift på 1000kr betalas vid anmälan, resterande betalas in senast 30 dagar före planerat retreat. Vid avanmälan tas en administrativ avgift på 500kr i övrigt betalas resterande tillbaks om avanmälan sker senast 2 veckor innan retreat start. Avanmälan som sker tätare inpå återbetalas dessvärre inte. 

Preliminärt program:

Lördag.

08.00/08.30 Incheckning (tält uppsättning)
09.00 Vinyasa yoga - fokus på eld
10.00 Fika. Smoothie och rawfoodkaka
10.30 Ridning (halva gänget)
10.30 Walking meditation (halva gänget)
12.00 Lunch för meditationsgänget
13.30 Lunch för ridgänget
13.30 Ridning (andra halvan)
15.00 Walking meditation (andra halvan)
16.30 Fika. Paj och te
17.00 Vegansk matlagning
19.30 3-rätters middag av maten vi lagat tillsammans, kanske ett glas vin?
(vin ingår ej, så ta gärna med eget om du önskar )
21.00 Trummor och musik kring lägerelden. 

Vi har valt att dela upp ridturerna i två grupper för att få så mycket ut av det som möjligt.

Söndag.

Efter du sovit gott, kanske du vill ta ett morgon dopp innan yogan?
09.00 Vinyasa yoga, soft flow
10.00 Brunch 
12.00 Ridning (halva gänget)
12.00 Happy hips - yin yoga
13.30 Ridning (halva gänget) 
13.30 Happy hips - yin yoga
15.00 Avrundar vi helgen och tackar för denna gången.

Kommer du långvägar och vill checka in redan på fredag kväll går det bra mot ett mindre tillägg, kontakta oss om det är aktuellt. 

Om Ledarna:

Rebecka är utbildad E-RYT,  500 Certifierad yogalärare med Ashtanga yoga i grunden. Hon har över tio års erfarenhet och har undervisat i yoga sedan 2007. Rebecka har utbildat sig både i Sverige och i Indien inom ashtanga- vinyasa- rocket- yin- och chakra yoga. Hennes sätt att undervisa är pedagogiskt och varierande. Allt från dynamisk utmanade vinyasa flow till mjuk och avslappnande yinyoga.

Rebecka ser yogan som ett livselixir, ett sätt att rena kropp och sinne, lära känna sig själv, bli medveten om sin andning och acceptera tillståndet i nuet.

 

Camilla driver gården Fornhaga och gillar att göra olika event med sina islandshästar. Hon har egen uppfödning och träna sina unghästar i dess olika gångarter. Camilla håller i olika läger, retreat, turridningar m.m och upplever en stor glädje i att få se barn, ungdomar och vuxna bli lyckliga tillsammans med hästarna. Camilla brinner också för olika utmaningar och lärt sig rida med lans och skjuta pil från hästryggen, med dessa färdigheter har hon varit på uppvisning i historiska sammanhang. Camilla är också utbildad pedagog och har drivit flera olika företag, samt varit verksam på flera hästgårdar.
 

Mikael har skapat med gittaren sedan många år tillbaka, där får han utlopp för sin inre kreativitet. under retreatet kommer han blandannat hålla i kreativt skapande musicjam vid lägerelden.

Alla som vill, får vara med och prova instrument i form av trummor, gitarr och maracas. Här vävs ni ihop till ett gungande band och den som vill får dansa.
 

Amanda utbildade sig till kock för elva år sedan, och har sedan dess drivit egen foodtruck, skött ett restaurangkök samt börjat studera till lärare inom restaurang och livsmedel.

Amanda kommer vara vår kursledare i veganskmatlagning.
Du kommer får vara med och skapa en härlig växtbaserad middags buffe bestående av både förrätter, huvudrätter och efterrätt.